Vad bibeln säger om tattueringar

Ni vet kanske att jag är tattuerad, tattuerad och piercad. Jag har även precis bokat tid igen, till att göra flera tattueringar. Men en sak förbryllar mig, hur kristna bemöter mig, mina tattueringar och mina tankar. Mina argument och mina åsikter.

Kristna säger "tattueringar är fel, det står i bibeln" Säg mig ett, vart i bibeln står det att tattueringar är fel? Citera det för mig! Lägg ut det för mig, övertyga mig, och jag ställer in tiden hos min tattuerare. Det finns ett bibelord som säger "Ni skall inte rista märken på er kropp för någon död och inte heller bränna in skrivtecken på er. Jag är HERREN." 3e Mos. 19:28 Vilket även är DET ENDA argument jag hört från kristna, dessutom flertalet gånger. Låt mig förklara.

Men läser man den versen måste man även se till alla versar som finns att läsa innan och efter denna. Tidigare kapitel och senare kapitel. Framförvarande böcker och eftervarande böcker. Gamla och nya testamentet.

Bara tio versar tidigare ger Gud budet: "...Ett klädesplagg av två olika slags garn skall du inte ta på dig." Kära bröder och systrar, när ni klär er och vill ha jeans på era ben, glöm för Guds skull inte att ta på er era jeansunderkläder, jeans-t-tröjjor, jeans skjortor och jeansjackor. Ett par strumpor av jeans och ett par skor av jeans. En Jeanshatt skulle sitta bra också.

"Ni skall inte äta något som innehåller blod.
" Ät inte blodpudding och inte palt, ät helst halal.

"Ni skall inte rundklippa kanten av ert hår, och inte heller skall du stympa kanten av ditt skägg." Ha bara raka frisyer, raka ALDRIG skägget.

Här har jag lagt fram lite olika lagar ur samma kapitel som vi alltså måste följa. Ganska löjligt.

Än har jag inte kommit med några argument om varför bibelordet 3e Mos. 19:28 är icke giltigt vad gällande tattueringar.

Gud stiftade budet i kapitel 19 då det enligt sed var så att man skar sig med stenar över bröstet när någon närstående dött, man skrev in ord som besvärjelser för att man skulle skydda sig mot de dödas onda andar. Detta ansåg Gud fel, av troligtvis dessa två orsaker,
1. Människorna som gjorde detta fick svåra infektioner i såren och riskerade att dö. Detta var inget Gud gillade.
2.
Förlitar man sig på att ristande med stenar skulle beskydda, så lägger man inte sin tillit till Guds beskärm, detta är även anledningen till att Gud säger flertalet gånger i kapitlet att man inte skall söka sig till spådom, trollkarlar eller stjärntydning.

Jag säger därför, alla fixidéer om att tattueringar skulle vara synd är bara moralistiska påfund som är allt för förlegade. Tattueringar ses inte längre som något fel eller konstigt. När en kristen drar igång och dömmer och försöker tala en människa till rätta för sina tattueringar, så gör ni motsatsen till vad bibeln säger. Ni vill bara dömma och visa att ni har rätt. Människor blir bara irriterade och känner sig påhoppade av galna fundamentalister.

Andra moralistiska fixidéer som på senaste tiden släppt, är korta kjolar i kyrkan, klädnader av flera typer av bommul, att kvinnor får predika, fiol och orgel, rockmusik, dans och så vidare. Konstigt att det eviga moraliserandet över tattueringar aldrig kan ta slut.

Kan du lägga fram bibelord, lägga ut dem och övertyga mig, så lovar jag att jag ställer in tiden hos tattueraren. Jag är inte bara ute efter att ha rätt, jag är ute efter att själv leva efter sanningen och att uppenbara sanningen.

det blev ett fruktansvärt dåligt skrivet inlägg, men jag ville bara få ur mig det här... så här på kvällen efter jobbet. Trött och hungrig.

Kommentarer
Postat av: Paula

Heja! Du är ju den person du är oavsett kläder och smyckningar. Att se enbart till skalet torde vara den största synden av alla. Människan är som en lök - har många lager. Ingen blir hjälpt eller vunnen av att dömas.



Det är just de där trångsynta bokstavskristna som gör det svårt att ens försöka ta till sig kristendomen (ändå har jag försökt i flera omgångar i mitt liv). Liksom, i och för sig, att Gud talas om som en PERSON som tycker, tänker och har avsikter med alla dumheter och pålagor som läggs på människor. Mycket är klokt, men mycket ack så knasigt i kristendomen. För mig alltså. Du och alla andra för såklart (också) tro och känna efter era övertygelser och hjärtan. För mig. :) Puss!



PS: Tatuering stavas med ett T ;)

2009-10-10 @ 21:42:18
Postat av: philen

Det var snällt :)



Jo, man är flera lager, och det blir bara starkare ju djupare i en människa man ser...



Apropå att mycket är knasigt, så brukar jag för egen del dra en paritet till socialism, att så mycket är förvrängt och att så mycket blod spillts i socialismens namn, men grundtanken och grunden är fortfarande god, likaså brukar jag påminna mig om kristendomen, i kristendomens tecken har många liv gått till spillo, men grunden, som alltid är Gud är ju god och det goda är värt att kämpa för... Så brukar jag tänka, och försöka försvara för mig själv att jag är kristen.



Ja, har man inte gjort gymnasiet så :P



kram

2009-12-21 @ 19:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback